Pattern FutureNed

Actueel

De opkomst van mobiele laadpalen: een revolutie in elektrisch rijden

De wereld van elektrisch rijden is continu in beweging. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op, en één van de ontwikkelingen van FutureNed is de introductie van de EV193: De mobiele laadpaal. Deze flexibele laadoplossingen veranderen de manier waarop we onze elektrische voertuigen opladen en bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele laadstations.

Wat zijn mobiele laadpalen?

Mobiele laadpalen zijn laders die elektrische voertuigen van stroom kunnen voorzien. Dankzij hun ingebouwde batterij zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Ze functioneren het beste op een kleine krachtstroom aansluiting, maar kunnen ook volledig 'off-grid' worden geplaatst.Dit maakt het mogelijk om ze flexibel in te zetten op verschillende locaties zonder zware elektrische infrastructuur. Met de interne batterij kunnen ze 2 tot 3 auto's opladen, wat ideaal is voor evenementen. Bovendien bieden ze een praktische oplossing op locaties waar veel vraag is naar snelladers, omdat meerdere laders auto's van stroom kunnen voorzien met een kleine krachtstroom aansluiting. Voor permanente opstellingen zijn ze eveneens geschikt, omdat de netaansluiting vijfkeer zo klein is als die van een gewone snellader.

Voordelen van mobiele laadpalen

1. Flexibiliteit en mobiliteit

Mobiele laadpalen kunnen worden ingezet op diverse locaties dankzij de ingebouwde batterij die hen onafhankelijk maakt van zware stroomaansluitingen. Dit maakt ze ideaal voor tijdelijke locaties en situaties waar geen zware elektrische infrastructuur beschikbaar is.

2. Gebruiksgemak

Omdat mobiele laadpalen geen zware netaansluiting nodig hebben, kunnen ze eenvoudig en snel worden geïnstalleerd. Dit biedt een handige oplossing voor evenementen, tijdelijke locaties en situaties waarin extra laadcapaciteit nodig is.

3. Kostenbesparing

Het installeren van vaste laadstations kan duur en tijdrovend zijn. Mobiele laadpalen bieden een kosteneffectief alternatief, omdat ze geen uitgebreide installatie of infrastructuurupgrades vereisen. Ze zijn klaar voor gebruik zodra ze worden geleverd en aangesloten op een kleine     netaansluiting.

4. Duurzaamheid

Veel mobiele laadpalen maken gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen om hun batterijen op te laden. Dit vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een groenere toekomst.

Toepassingen en gebruiksscenario's

Evenementen
Festivals, sportevenementen en conferenties kunnen profiteren van mobiele laadpalen om de EV's van bezoekers op te laden zonder de noodzaak voor permanente installaties.

Bedrijven
Bedrijven kunnen mobiele laadpalen inzetten om hun werknemers en bezoekers een handige laadoptie te bieden, vooral als er tijdelijk verhoogde vraag is.

Publieke ruimtes
Mobiele laadpalen kunnen worden ingezet in publieke ruimtes zoals winkelcentra, parkeergarages en stadscentra om het opladen van EV's voor het grote publiek te vergemakkelijken.

Bouwplaatsen
Bouwplaatsen kunnen profiteren van mobiele laadpalen om de elektrische voertuigen en apparatuur gemakkelijk op te laden. Dit is vooral handig op tijdelijke locaties waar nog geen vaste elektrische infrastructuur aanwezig is.

Vooruitzichten voor de toekomst

De vraag naar mobiele laadoplossingen zal naar verwachting blijven groeien naarmate meer mensen overschakelen op elektrische voertuigen. Innovaties zoals snelladen en grotere batterijcapaciteit zullen de efficiëntie en bruikbaarheid van mobiele laadpalen verder verbeteren.

Bij FutureNed zijn we trots om deel uit te maken van deze spannende revolutie in elektrisch rijden. Onze mobiele laadpalen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen, met een focus op duurzaamheid, flexibiliteit en gebruiksgemak. Bent u benieuwd naar demogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via:+31(0) 186 203 060 of info@futurened.com

Bekijk hier de video met meer uitleg over onze mobiele laadbatterij: https://www.youtube.com/watch?v=eC-qidkZvkg

Lees meer

De opkomst van mobiele laadpalen: een revolutie in elektrisch rijden

FutureNed’s Powerbank CS3012 geplaatst in het Westland

Contact

Neem contact op

Bedankt voor het invullen van ons contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.